Waarom een babybadje kopen?

- Het is een handig accessoire. U zult dat bad herkennen door over uw badkuip te leunen of door een kom te gebruiken - hoe klein ook. Je denkt misschien dat de gootsteen het wel zal doen, maar dit gevaarlijke alternatief zal maar een paar weken meegaan. Ook zijn koude badkamers niet het beste voor de huid van je kleintje. Met een goed babybadje bespaar je jezelf rugpijn.

- Het is aangepast aan zijn grootte. De afmetingen van een babybadje zijn ontworpen om het kleine lichaam van uw baby te omringen en u ruimte te geven om te zepen en te spoelen. Badkuipen zijn er in verschillende maten (van 70 tot 85 cm lengte).

- Het kan perfect worden verplaatst: het babybadje blijft een relatief licht accessoire. Naast de kinderwagen, de kinderstoel of het autostoeltje behoort het gewicht tot de vederlichte categorie. Ook zult u in staat zijn om het gemakkelijk te verplaatsen van de ene kamer naar de andere, vooral wanneer het nodig is om het toilet van de baby elders dan in de badkamer te maken.

- Het kan in uw bagage worden meegenomen: de opvouwbare babybadjes zijn een perfecte reisgenoot. De opblaasbare modellen passen zich ook aan in krappe ruimtes en zijn gemakkelijk te gebruiken als ze vergezeld gaan van een pomp.

Al met al is de speciale badkuip nooit één accessoire te veel om van de badtijd van de baby een moment van puur plezier te maken.

(U bent misschien geïnteresseerd in: Zwemmen van uw baby: een praktische gids)

Hoe kiest u uw babybadje?

Afhankelijk van uw behoeften, optimaliseert u uw aankoop van een babybadje door de volgende criteria te screenen:

- Afmetingen: Past de aangeboden maat bij uw interieur en levensstijl? Sommige modellen zijn alleen bedoeld voor pasgeborenen, terwijl andere meer evolutionair zijn en gebruikt kunnen worden tot de baby 12 kg weegt.

- Het gewicht: ook hier is het bereik groot, want het gewicht varieert tussen 500 g en 3 kg, afhankelijk van het gebruikte materiaal en de onderdelen van het bad (kunststof, stof...).

- Gebruiksgemak: Voor de beste badcondities kiest u een gemakkelijk te gebruiken badkuip. De aanwezigheid van een afvoerpomp zal de taak van het reinigen na het babybadje verlichten.

- Overige meegeleverde accessoires: Wat brengt de badkuip u naast hygiëne nog meer op? Is hij uitgerust met een geïntegreerde thermometer om u te beschermen tegen te warm water voor uw baby? Heeft het voeten of een steun om zijn stabiliteit te verzekeren en om uw rug te beschermen? Is het uitgerust met een ligstoel zodat de baby comfortabel kan zitten? Sommige modellen bevatten ook een babyschaal, een hulpmiddel om de groei in real time te volgen.

- Evolutiviteit: Zal het bad zich aanpassen aan de evolutie van uw kind? Kan je het nog steeds gebruiken in 6 maanden of een jaar ?

- De prijs: Deze wordt gemoduleerd door de kwaliteit van het materiaal en de diversiteit van de geïntegreerde accessoires. Maar reken gemiddeld 30 € voor een correcte badkuip.

(Je bent misschien geïnteresseerd in: Sophie de giraf, het tijdloze karakter)

Vergelijk babybadjes

Opblaasbaar babybadje Baby Watch Friedola

7701 tout pour choisir une baignoire de bebe 3

00 bouton amazon

Kenmerken

Dit Baby Watch badje is een opblaasbaar model voor baby's en zorgt voor een comfortabele positie tijdens het badje. Met een afmeting van 85 x 33 cm kan het in de zomer worden gebruikt als een buitenzwembad.

De meeste

- Dit bad is licht en gemakkelijk te dragen in een koffer.

Het minst

- Het is niet evolutionair

Vrijstaand babybadje Rotho Babydesign

7701 tout pour choisir une baignoire de bebe 4

00 bouton amazon

Kenmerken

Met het Rotho Babydesign vrijstaande bad kunnen ouders op de juiste hoogte baden. Het kan worden opgeslagen op een tafel of direct op de vloer.
De steun is op 5 niveaus verstelbaar over een hoogte van 95 tot 105 cm.
De kuip meet 54 x 38 x 106 cm en weegt 2,8 kg.

De meeste

- Het bespaart je rugpijn
- Het is gemakkelijk te dragen

Het minst

- Vrij groot

Babysun vouwbad

7701 tout pour choisir une baignoire de bebe 5

00 bouton amazon

Kenmerken

Dit 35-liter Babysun vouwbad meet 82,5 cm, al dan niet opgevouwen. Bij het openen is het 46,5 cm diep.
Zijn antislipvoetjes kunnen worden ingeklapt.
Het badje is voorzien van een warmte-indicator voor de veiligheid en het comfort van uw kind.

De meeste

- Het is gemakkelijk op te bergen en neemt niet veel ruimte
in beslag - De warmte-indicator beschermt tegen brandwonden
- Het kan op een tafel worden geplaatst

Het minst

- Niet gemakkelijk te legen