Hoe bescherm je jezelf tegen het coronavirus: Handwassen is het belangrijkste

Hoewel het gebruikelijk is om mensen te ontmoeten die maskers dragen, is het een feit dat het gebruik van maskers besmetting niet voorkomt. Het masker is alleen nuttig om te voorkomen dat u anderen besmet als u het virus al bij u draagt. Daarom is het belangrijk dat de gezondheidswerkers en mensen die al ziek zijn of het risico lopen ziek te worden een masker dragen.

Wat kunnen anderen doen? Het is heel eenvoudig: was uw handen zorgvuldig en grondig elke keer dat u naar huis gaat of een oppervlak aanraakt dat mogelijk in contact is geweest met het virus. Maar was toch niet alleen je handen: je moet ze minstens 30 seconden met water en zeep wassen om er zeker van te zijn dat ze helemaal schoon zijn. Als het gaat om zeep, zorg er dan voor dat je het hele oppervlak van je hand wast: rug, handpalm, nagels, ruimtes tussen de vingers...

Om deze hygiënemaatregel te bevorderen is in sociale netwerken een computergrafiek gepopulariseerd die laat zien hoe je je handen stap voor stap in dertig seconden kunt wassen. Met de tekst van een liedje! Je kunt er een maken met je favoriete nummer met https://washyourlyrics.com/.

Vergeet niet dat u alleen zeep en water hoeft te gebruiken, een desinfecterende gel is niet noodzakelijk.

Bescherming tegen het coronavirus: onze gewoontes veranderen

1. Wennen aan het wassen van je handen is waarschijnlijk het makkelijkste van allemaal. Er zijn andere gewoontes die iets moeilijker te integreren zijn in ons dagelijks leven, maar die ook van het grootste belang zijn.

2. Hoest in zijn elleboog of in een wegwerpzakdoekje, niet in zijn hand. Coronavirus wordt verspreid door druppels die een besmette persoon hoest of uitademt. Het is dus belangrijk om niet te hoesten of te niezen in de hand, die dan gebruikt wordt om allerlei oppervlakken aan te raken. Het is het beste om te hoesten in een weefsel of in je elleboog.

3. Raak je gezicht niet aan! Je raakt je gezicht waarschijnlijk vaak aan zonder het te beseffen. Het is een onbewust en automatisch gebaar. Het coronavirus wordt gemakkelijk overgedragen als je je mond, neus en ogen aanraakt. U moet dus oppassen dat u uw gezicht niet aanraakt, vooral als u uw handen niet hebt gewassen.

4. Hou je afstand. Naast het bewaren van een veilige afstand tot anderen (daarom waarschuwde de overheid ons voor drukte), moet je proberen minder aanhankelijk te zijn. Vergeet de mensen te begroeten met een kus en een handdruk en beperk de tekenen van genegenheid zoveel mogelijk, vooral bij mensen in de risicobevolking.

5. Telewerken. Dit is een andere maatregel die het mogelijk maakt om afstanden te behouden, niet alleen om het risico van besmetting op kantoor te vermijden, maar ook om het openbaar vervoer te vermijden: vergeet niet dat de nabijheid van een menigte bevorderlijk is voor de besmetting.

6. Desinfecteer uw mobiele telefoon. Je bent je ervan bewust geworden dat je je handen moet wassen, maar er is een kleine gadget die je gebruikt en de hele tijd je mobiele telefoon aanraakt! Om het te desinfecteren, is de meest betaalbare optie het gebruik van een microvezeldoekje, zoals het doekje dat u gebruikt om uw glazen te reinigen, en een mengsel van water en alcohol in een 60-40-verhouding.

7. Thuis blijven. In Frankrijk is de bevolking erop gewezen dat het beter is om in vrijwillige quarantaine te blijven om de verspreiding van het virus tegen te gaan.

Hoe bescherm je jezelf tegen het coronavirus: preventie en aansprakelijkheid

Naast de hygiënische voorzorgsmaatregelen die we al hebben uitgewerkt, is onze houding ten opzichte van de algemene aanbevelingen en besluiten van de autoriteiten essentieel om het Coronavirus in te dammen. Het is mogelijk dat als u geen deel uitmaakt van de risicobevolking, u zich niet al te bedreigd voelt door de gevolgen die dit kan hebben voor uw gezondheid, maar u mag niet vergeten dat als u een drager bent, u dit kunt doorgeven aan andere mensen in de risicobevolking. Bovendien gaat de bedreiging van de gezondheid verder dan de symptomen die we kunnen ervaren. Onze prioriteit moet nu zijn de besmetting te vertragen om te voorkomen dat ziekenhuizen instorten, waardoor het aantal sterfgevallen zou kunnen toenemen. Als het aantal gevallen groter is dan instellingen en gezondheidswerkers kunnen opvangen, zal de impact van het Coronavirus op de bevolking ernstiger zijn.

We moeten dus aandacht hebben voor de besluiten van de autoriteiten en deze respecteren, ook al worden de maatregelen steeds restrictiever. In Frankrijk zijn al vergaderingen van meer dan 100 personen verboden en scholen gesloten, en als de situatie zich op dezelfde manier ontwikkelt als in de buurlanden, lijkt alles erop te wijzen dat er nog drastischer besluiten zullen worden genomen.

Ik bedoel, laten we burgergeestig zijn. In de supermarkten zijn enkele basisbenodigdheden zoals rijst, eieren of toiletpapier beroofd, hoewel de autoriteiten hebben gewaarschuwd dat er geen risico op tekorten bestaat. Laten we niet vergeten dat het nooit goed is om je te laten meeslepen door paniek!

Voorzichtig, nu: De informatie over het Coronavirus evolueert snel, we zullen onze artikelen aanpassen aan het nieuws en de vooruitgang op dit gebied.