De volgende informatie is duidelijk, eenvoudig en toegankelijk voor iedereen, en beschrijft precies wat het virus is, hoe het van de ene op de andere persoon wordt overgedragen en hoe het in het dagelijks leven kan worden geneutraliseerd.

Coronavirusinfectie doet zich niet voor als een klassieke verkoudheid, met een loopneus of een vette hoest, maar als een droge hoest. Dit is het eerste signaal dat duidelijk herkenbaar is.

Wat is het Coronavirus?

1. Het Coronavirus is vrij groot, met een diameter van ongeveer 400-500 nm. Dit betekent dat elk type masker het kan stoppen. In het normale leven is het dus niet nodig om speciale maskers te hebben.
De situatie is anders als u een arts of gezondheidswerker bent en u moet worden blootgesteld aan sterke ontladingen van het virus. In dit geval is het essentieel om speciale maskers te gebruiken.
Als iemand die al getroffen is, voor u niest en op 3 meter afstand zit, zal het virus op de grond vallen en zo voorkomen dat het u bereikt. Daarom is een veilige afstand tussen mensen belangrijk.

2. Als het virus zich op metalen oppervlakken bevindt, overleeft het ongeveer 12 uur! Het is daarom uiterst belangrijk dat u bij het aanraken van metalen oppervlakken zoals deurklinken, deuren, huishoudelijke apparaten, steungrepen in het openbaar vervoer, enz. uw handen grondig wast en uzelf desinfecteert.

3. Het virus kan zo'n 6 tot 12 uur verborgen in kleding en stoffen leven. Normale wasmiddelen kunnen het vernietigen.

Hoe manifesteert het virus zich?

1. Het virus nestelt zich eerst in de keel en veroorzaakt een ontsteking en een gevoel van droge keel: dit symptoom kan 3 tot 4 dagen aanhouden.

2. Het virus reist met behulp van het vocht in de luchtwegen, het reist door de luchtpijp en in de longen, waardoor een longontsteking ontstaat. Deze aflevering duurt ongeveer 5 tot 6 dagen.

3. 3. Longontsteking wordt gekenmerkt door hoge koorts en ademhalingsmoeilijkheden. Longontsteking is helemaal niet als een verkoudheid. Je kan zelfs het gevoel hebben dat je verdrinkt door de moeilijkheid om te ademen. In dit geval is het essentieel om onmiddellijk een hulpdienst te bellen.

Hoe kun je het virus vermijden?

1. Overdracht van het virus vindt in de meeste gevallen plaats door direct contact, door het aanraken van stoffen of materialen waarop het virus aanwezig is: frequent wassen van de handen is absoluut noodzakelijk.
Het virus overleeft zo'n 10 minuten op je handen, maar tijdens die 10 minuten kan er veel gebeuren: je ogen wrijven of je neus krabben bijvoorbeeld en het virus in je keel laten komen!
Dus, voor uw eigen welzijn en dat van anderen, was uw handen zo vaak mogelijk en desinfecteer ze!

2. U kunt gorgelen met een desinfecterende oplossing die de hoeveelheid virus die in uw keel kan zijn gekomen elimineert of vermindert. Door dit te doen, elimineer je het virus voordat het de luchtpijp en vervolgens je longen binnenkomt.

3. Desinfecteer uw computertoetsenbord en -muis, om nog maar te zwijgen van uw mobiele en vaste telefoons.


De verschillen tussen dit virus en andere soorten virussen

Wij raden u aan deze video te bekijken van een speciale sessie over het coronavirus, gegeven op de Franse Academie van Wetenschappen, door Arnaud FONTANET
. https://peertube.nocturlab.fr/videos/watch/3f214295-8af8-4cba-af74-72eddfd23dc1


1. Dit virus is besmettelijk VOOR het hebben van de symptomen die met deze ziekte gepaard gaan, wat verklaart waarom de besmetting zo snel is en waarom de gezondheidsautoriteiten het niet snel hebben opgespoord.

2. De symptomen kunnen klein zijn en onopgemerkt blijven, een persoon die het virus draagt kan heel goed een normaal leven voortzetten en zo anderen in zijn omgeving besmetten zonder dat hij zich daarvan bewust is. Dit in tegenstelling tot SARS, waar de symptomen zeer acuut waren, waardoor dragers vroegtijdig konden worden opgespoord en geïsoleerd.

3. Kudde-immuniteit. Wanneer meer dan 60% van de mensen in een populatie drager is van het virus, stopt de overdracht van het virus omdat het uiteindelijk niet genoeg niet-geïnfecteerde mensen vindt om zich te ontwikkelen (zonder behandeling of vaccin natuurlijk). Het is daarom noodzakelijk om deze 60% van de dragerpopulatie te bereiken om een afname van de spreiding te ervaren. Het is natuurlijk niet hetzelfde om in korte tijd een grote hoeveelheid geïnfecteerde mensen te hebben als in langere tijd. Simpelweg omdat er bij een massale besmetting meer ernstige gevallen zijn die in het ziekenhuis moeten worden opgenomen, waardoor het voor de gezondheidszorg moeilijk zal zijn om dit aantal op te vangen (en dus minder behandeling en aandacht krijgt door het aantal gevallen). Als deze gevallen in de tijd worden gespreid (niet alle gevallen zijn ernstig), maakt dit het mogelijk om degenen die het nodig hebben beter te behandelen.

"We moeten allemaal heel voorzichtig zijn en voor onszelf zorgen voor ons eigen welzijn en dat van anderen.

Bron: Vereniging voor de bestrijding van trombose en hart- en vaatziekten. Milaan. www.trombosi.org / Dokter Lidia Rota Vende

Voorzichtig, nu: De informatie over het Coronavirus evolueert snel, we zullen onze artikelen aanpassen aan het nieuws en de vooruitgang op dit gebied.