Volgens het DGCCRF zijn vijf nieuwe partijen niet opgenomen in de oorspronkelijke lijst die door Lactalis is toegezonden en die heeft geleid tot het ministerieel besluit.

Lacatlis verdedigde zich door te verzekeren dat deze vijf partijen al op de officiële lijst stonden die naar het DGCCRF was gestuurd, maar dat ze waren weggelaten in het ministerieel besluit van 10 december. Daarom zou de melkgigant deze informatie naar 21.000 apotheken en groothandels hebben gestuurd. Zij verzekeren dat het niet gaat om nieuwe partijen, maar om partijen die vanaf het begin betrokken zijn geweest.

Quentin Guillemain, vader van een drie maanden oude baby (die besmette melk consumeerde maar niet ziek werd) beschuldigt de Lactalis groep van het proberen te verbergen van deze vijf partijen. Hij heeft een klacht ingediend voor het in gevaar brengen van het leven en het niet helpen van een persoon die in gevaar is tegen Lactalis en de apotheek die hem de melk heeft verkocht.

Zoals Jade Dousselin, de advocaat van Quentin Guillemain bij AFP, uitlegt: "Lactalis is verantwoordelijk voor de vervuiling van de partijen. Er is een veiligheidsprobleem waardoor deze partijen geïnfecteerd zijn geraakt.

Op 22 december heeft de gezondheidseenheid van het Parijse Openbaar Ministerie een vooronderzoek ingesteld naar "onvrijwillig letsel", "het in gevaar brengen van het leven van anderen" en "misleiding die wordt verergerd door gevaar voor de menselijke gezondheid".

Quentin Guillermain, die een vereniging heeft opgericht voor de families van de slachtoffers, zegt tevreden te zijn met de opening van het onderzoek. "We komen er misschien achter wat er in die fabriek is gebeurd. Het is tijd voor een onderzoek.

De consumentenvereniging UFC Que Choisir is ook van plan een klacht in te dienen.

(Je zou geïnteresseerd kunnen zijn in dit: Salmonella in kunstmelk van de Lactalis groep).


Wat is Salmonellose?

Vergeet niet dat Salmonellose een voedselziekte is waarbij de Salmonella of Salmonella bacterie symptomen van gastro-enteritis, acute diarree, koorts, buikpijn en hoofdpijn veroorzaakt. Besmetting vindt plaats door contact met gebieden waar de bacterie woekert, zoals het watermilieu, en door fecaliën. Besmetting van voedsel betreft voornamelijk rauw of ondergekookt voedsel zoals gevogelte, vlees, zeevruchten en eieren. Zwangere vrouwen moeten bijzonder waakzaam zijn.

(U bent misschien geïnteresseerd in: Hoe u voedselvergiftiging kunt voorkomen)