Als je ooit de avances van je vriendje hebt afgewezen met een zin als: "Sorry, schatje, niet vanavond, ik heb hoofdpijn," dan is het excuus niet meer geldig, want volgens wetenschappers is er niets beter dan seks om een migraine te verlichten. Dit is in ieder geval de conclusie van de studie die is uitgevoerd door een team van Duitse wetenschappers, meer bepaald neurologen van de Universiteit van Münster, en volgens welke het bedrijven van de liefde hoofdpijn en andere migraine geheel of gedeeltelijk zou doen verdwijnen.

De meeste deelnemers aan de studie meldden verlichting van migraine en/of hoofdpijn na een plezierige seksuele ontmoeting; bij vijf van hen was de pijn zelfs volledig verdwenen. Deze resultaten leidden de onderzoekers tot de conclusie dat seks effectiever is dan sommige pijnstillers.

Volgens Duitse onderzoekers ligt de verklaring voor dit fenomeen in het vrijkomen van endorfine tijdens de geslachtsgemeenschap. "De resultaten die we hebben bereikt laten zien dat seksuele activiteit een migraine proces kan verlichten of zelfs volledig kan stoppen, dus het is geen irrationeel gedrag," zeiden de wetenschappers. In feite gebruiken sommige patiënten seks als een behandeling voor migraine.