sage-femme-anthony 4Reactie van Vroedvrouw Anthony Weber:

Het is belangrijk om de complexiteit en individualiteit van elke zwangerschap te onthouden. U beschrijft verschillende kwaden van de zwangerschap die, ten onrechte, slecht of weinig worden opgevangen door beoefenaars omdat ze als normaal worden beschouwd.

Ten eerste, wat betreft misselijkheid, kunnen er verschillende hygiënische adviezen worden geïnstalleerd, zoals het vermijden van koffie, vruchtensappen, vette en pikante voedingsmiddelen, maar ook het splitsen van maaltijden. Behandeling is soms noodzakelijk.

Ischiasias is vaak aanwezig als gevolg van overmatige overbuiging door gewichtstoename tijdens de zwangerschap, maar ook door de variatie van het voorwaartse zwaartepunt waardoor een retroversie van het bekken ontstaat. Verschillende houdingswijzen kunnen met uw verloskundige worden besproken om deze pijnen te verminderen.

Wat de vorm van de buik betreft, varieert de grootte van de buik aan het begin van de zwangerschap met het aantal eerdere zwangerschappen. Sensatie (beweging van de baby) wordt vaak beter waargenomen in de tweede of derde zwangerschap, net als de toename van de omvang van de baarmoeder.

Acne daarentegen is een veel complexer symptoom en houdt verband met hormonale variatie. Wij raden u aan u niet bloot te stellen aan de zon en geen enkele behandeling te gebruiken zonder toestemming van uw verloskundige of arts, omdat veel behandelingen zijn gecontra-indiceerd met zwangerschap.