sage-femme-anthony 4Reactie van Vroedvrouw Anthony Weber:

Zwangerschap vereist veel waakzaamheid met betrekking tot de voeding. In het kader van de zwangerschapsfollow-up zal de verloskundige of uw arts u eerst screenen op toxoplasmose om uw serologische toestand te achterhalen. Afhankelijk van uw immuniteit moeten er voorzorgsmaatregelen worden genomen, met name door de consumptie van rauwmelkse kaas, vleeswaren en slecht gewassen groenten te vermijden.

Dan, en in ieder geval, wordt het sterk geadviseerd om geen schelpdieren, gerookte vis, surimi, tarama, rauwe en geraspte melkkazen en vleeswaren (spek, rauwe ham, carpaccio, zeldzame biefstuk...) te eten.

Als preventieve en hygiënische maatregel adviseren wij u om uw handen regelmatig te wassen na het hanteren van groenten of ongekookt voedsel, maar ook om uw koelkast regelmatig te wassen.

Tot slot is het noodzakelijk om het ziekenhuis te raadplegen dat u volgt in geval van eventuele koorts tijdens de zwangerschap.