Reactie van de voedingsdeskundige

Het is belangrijk om te weten dat je niet moet eten tijdens het geven van borstvoeding. Dit is echter het ideale moment om goede eetgewoonten vast te stellen, als u dat nog niet doet.

Een deel van het gewicht dat tijdens de zwangerschap wordt gewonnen is een natuurlijke reserve aan calorieën om een goede borstvoeding en de gezondheid van het kind en de moeder te garanderen. Deze kilo's zullen geleidelijk en op natuurlijke wijze verdwijnen in de maanden na de geboorte.

Daarom moet het te volgen dieet tijdens de borstvoeding niet gericht zijn op het verliezen van gewicht, maar op het waarborgen van de goede gezondheid van moeder en kind. Uw dieet moet daarom gevarieerd zijn en alle voedingscategorieën bevatten om ervoor te zorgen dat u alle voedingsstoffen, met name calcium en ijzer, binnenkrijgt. De opname van vloeistoffen, met name water, is ook van essentieel belang.

Je hebt gelijk om actief te blijven, het zal je helpen om je gewicht terug te krijgen in minder tijd. Ik nodig je ook uit om met je baby te gaan wandelen, het zal goed zijn voor jullie beiden.

Als u ziet dat uw gewicht niet geleidelijk afneemt, aarzel dan niet om een voedingsdeskundige te raadplegen die uw zaak nader zal bestuderen. Concentreer je in ieder geval niet op dit probleem: zodra je stopt met borstvoeding, kun je een programma starten dat is aangepast om die extra kilo's kwijt te raken.