Het is ook erg ingewikkeld om nieuwe voedingsmiddelen te introduceren. Ik heb hem borstvoeding gegeven tot hij 4 maanden oud was en toen ben ik overgestapt op poedermelk; eerst wilde hij het helemaal niet, maar nu accepteert hij het iets beter. Wat kan ik doen om hem meer en beter te laten eten? Dank u wel.

Reactie van de voedingsdeskundige

Het is waar dat je baby onder de lengte- en gewichtscurve voor zijn leeftijd zit, maar als zijn vooruitgang correct is en hij gezond is, is er niets om je zorgen over te maken.

Je zegt dat je baby altijd een beetje lui is geweest met eten en moeite heeft met het accepteren van veranderingen. Dus je moet geduldig zijn en blijven duwen, maar niet dwingen. Nu hij poedermelk beter accepteert, biedt hij in plaats daarvan melk met ontbijtgranen aan wanneer hij weigert iets anders te eten. Maar probeer hem altijd een paar lepels te geven van wat hij die dag zou moeten eten.

Ontspan je, wees niet gehaast en probeer niet gestrest te zijn als je je baby voedt, want als je baby je nervositeit voelt, zal het erger zijn. Het belangrijkste is dat uw baby geleidelijk aan goed eet en groeit, zelfs als haar gewicht en lengte iets minder zijn dan wat ze zou moeten zijn.

Vertrouw op uw kinderarts en praat met hem over uw twijfels, want hij kent de vooruitgang van uw baby beter dan wie dan ook.