Dus laat ik mijn melk, die ik heb getekend, achter bij de grootmoeder om aan mijn zoon te geven. Helaas weigert mijn baby het in te nemen, noch uit de fles, noch uit de beker, noch uit de lepel. Ik maak me zorgen. Wat kan ik doen om mijn baby te laten eten? Kan ik beginnen met de introductie van nieuwe voedingsmiddelen? Dank u voor uw antwoord.

Reactie van de voedingsdeskundige

Het is heel gebruikelijk voor borstgevoede baby's om te beginnen met het afwijzen van de fles, zelfs als het moedermelk is. Omdat ze niet bekend zijn met de tepel, kan het uiterlijk en het contact onaangenaam zijn voor hen. Bovendien zijn ze gewend om altijd door hun moeder te worden gevoed. Dit zijn dus veel veranderingen voor je baby, die er moeilijk aan kan wennen.

Maar maak je geen zorgen, beetje bij beetje zal je kind zich aanpassen. Alle veranderingen hebben tijd nodig. Probeer verschillende soorten fopspenen om te zien wat het beste werkt voor uw kind. Als het kan, geef hem dan af en toe zelf de fles (in het weekend bijvoorbeeld) zodat hij het als iets normaals ervaart.

Wat de introductie van nieuwe voedingsmiddelen betreft, stelt de WHO dat het niet raadzaam en ook niet noodzakelijk is om dit vóór zes maanden te doen.