Taal

Het leren van taal is een belangrijke stap in de ontwikkeling van uw kind. De taalspecialist van Baby's en Mama's kan u helpen met eventuele problemen die u ondervindt.

Het stimuleren van een baby om te praten

Mijn baby is 17 maanden oud maar kan nog steeds geen enkel begrijpelijk woord uitspreken. Hij heeft zijn eigen woordenschat die ik met geen woord versta. Hij zegt gewoon "aaahhhhhhhhh" en wijst met zijn vinger naar wat hij wil.

Impact van duimzuigen op taal

Mijn baby is vier maanden oud en hij zuigt op zijn duim. Zal dit invloed hebben op de ontwikkeling van zijn tanden en de manier waarop hij praat? Hij heeft geen fopspeen en zuigt op zijn duim om in slaap te vallen.

Mijn kind leert niet praten.

Ik heb een 30-maanden oude man die niet praat. Met anderhalf jaar zou hij zeggen "papa, mama en water", maar met 30 maanden zegt hij niet veel meer "voeden, oma, hier...".

Tweetalige kinderen en taal

Mijn zoon wordt over een paar maanden drie, maar hij praat nog niet. Hij zegt maar een paar woorden en maakt anderen goed. Hij raakt erg overstuur als we niet begrijpen wat hij zegt en hij begint misschien te klagen en te rollen over de vloer.

Drietalig gezin, voor- en nadelen

Mijn man en ik spreken andere talen dan Frans. Ieder van ons spreekt met onze baby (die 2 maanden oud is) in zijn eigen taal, mijn man in het Spaans en ik in het Italiaans.

Tweetalige kinder- en taalachterstand

Ik heb een 7 maanden oude baby en sinds haar geboorte spreek ik haar in het Frans en haar vader in het Duits. Ik heb gehoord dat het het spreken zou kunnen vertragen. Is dit waar? Is het feit dat we haar nu twee talen leren goed voor haar toekomst?

Twee jaar oude kinderstoters

Mijn vraag gaat over onze twee-en-een-halfjarige. Sinds enige tijd merken we dat hij moeite heeft om hele zinnen te beginnen en hij lijkt vast te zitten, alsof zijn geest sneller gaat dan zijn toespraak.

De eerste woorden van mijn baby

Mijn naam is Hélène en ik ben de moeder van een 17 maanden oude baby. Als nieuwe moeder wil ik graag weten of het normaal is dat mijn zoon, voor zijn leeftijd, slechts een paar woorden in een rommeltje stamelt... hij zegt alleen maar: papa, mama, poep en baba.