De wetenschap is in de loop van de tijd geëvolueerd en vandaag de dag, hoewel het nodig is om een paar weken zwangerschap (20 weken voor een betrouwbaar resultaat) te wachten, is het in staat om het geslacht van de ongeboren baby te bepalen.

De Chinese zwangerschapskalender voorspelt echter het geslacht van de baby vanaf het moment van de bevruchting met een betrouwbaarheid van ongeveer 90%. Deze methode stelt echtparen in staat om het geslacht van hun ongeboren baby te kiezen, wat in China jarenlang zeer belangrijk was vanwege het één-kind-beleid, waarbij gezinnen verplicht werden om jongens te laten helpen op het werk.

Oorsprong van de Chinese zwangerschapskalender

Er zijn drie versies die verwijzen naar de oorsprong van de Chinese zwangerschapskalender. Eén versie plaatst zijn oorsprong in een grafiek uit de Qing-dynastie (1644-1912), die in de jaren 1900 verdween en in 1972 weer opdook in Oostenrijk. Een historicus heeft de inhoud ervan gekopieerd en sindsdien wordt het jaarlijks gepubliceerd.

Een andere versie zegt dat de Chinese zwangerschapskalender meer dan 700 jaar geleden op een graf van de koninklijke familie van de Qing-dynastie in de buurt van Peking verscheen. Dit zou betekenen dat de kalender van voor die dynastie dateert.

De derde versie geeft aan dat de Chinese zwangerschapskalender werd gevonden in de verboden stad van de Qing-dynastie, in een ondergrondse ruimte en dat deze werd ontworpen met de theorie van Ying en Yang, de Pa Kua van de 5 elementen (vuur, aarde, water, hout en metaal).

Hoe de Chinese zwangerschapskalender werkt

Het gebruik van de Chinese zwangerschapskalender is vrij eenvoudig. Kruis gewoon de rij en de kolom die overeenkomen met de maand van de bevruchting en de maantijd van de moeder. De maand van conceptie kan worden berekend door twee weken af te trekken van de datum van de laatste menstruatie. De maanleeftijd wordt berekend door 1 jaar op te tellen bij de vrouwen die tussen maart en december geboren zijn, of 2 jaar bij de vrouwen die in januari of februari geboren zijn.

Als het corresponderende vierkant roze is, zal het een meisje zijn en als het blauw is, zal het een jongen zijn!

(Je bent misschien geïnteresseerd in dit: Hoe weet je of het een jongen of een meisje is?)

Andere methoden om het geslacht van de baby te voorspellen

Naast de Chinese zwangerschapskalender is er ook de Mayakalender, een andere verbazingwekkende cultuur die gebaseerd is op de 13-maanskalender en die ook de leeftijd van de moeder bij de bevruchting en de maand van de bevruchting combineert.

Er is ook de drie-cijferige formule om de leeftijd van de moeder, de maand van geboorte en de maand van de bevruchting toe te voegen. Als het resultaat gelijk is, zal het een meisje zijn, en als het vreemd is, zal het een jongen zijn. Een andere variatie is de zigeunerformule, die de leeftijd en de maand van de vrouw op het moment van de bevruchting toevoegt. Als het vreemd is, zal het een meisje zijn en als het gelijk is, zal het een jongen zijn.

De hindoe-versie van de Chinese zwangerschapskalender is gebaseerd op de maanfasen en de menstruatiecyclus van de moeder. Als de vrouw ovuleert tijdens een volle maan, zal het waarschijnlijk een meisje zijn, als ze ovuleert tijdens een nieuwe maan, zal het een jongen zijn. In de opgaande en neergaande fase zal het respectievelijk een meisje of een jongen zijn, zonder verdere precisering.

(Je bent misschien geïnteresseerd in dit: Meisje of jongen?) Kies het geslacht van uw baby met geslachtsgemeenschap)

7587-choisir-le-sexe-de-bebe-grace-au-calendrier-chinois 3