Om je vruchtbare dagen onder controle te houden en om te weten wanneer je het meest waarschijnlijk zwanger wordt, is het heel belangrijk dat je weet wanneer je ovuleert. Het baarmoederhalsslijm of de vaginale stroom is verantwoordelijk voor de baarmoederomgeving, het is wat ervoor zorgt dat het sperma gemakkelijk kan bewegen.

Wanneer u in uw ovulatietijd bent, zult u merken dat uw baarmoederhalsslijm een meer gladde textuur heeft dan normaal, zoals "eiwit". Het is deze gladde textuur die het gemakkelijker maakt om sperma te verplaatsen.

Buikpijn (of ongemak) kan een ander symptoom van de eisprong zijn. Deze pijnen kunnen voor, tijdens en na de ovulatieperiode van uw menstruatiecyclus optreden.

Door het monitoren van uw lichaamstemperatuur weet u wanneer uw lichaam zijn maximale temperatuur bereikt en dus ook wanneer u in uw ovulatietijd bent. U kunt uw lichaamstemperatuur controleren met een thermometer die u in de apotheek kunt vinden. Hiervoor moet u elke dag uw temperatuur opnemen als u wakker wordt.

Door rekening te houden met deze verschillende symptomen (slijm, buikpijn en temperatuur) kun je je ovulatiecyclus onder controle houden, waardoor je weet welke dagen je vruchtbaar bent, wanneer je het meest waarschijnlijk zwanger wordt en zelfs de mogelijke geboortedatum van je kind kunt berekenen.

U kunt onze ovulatiekalender gebruiken om de ovulatiedagen te achterhalen om zwanger te worden!