Het kiezen van het geslacht van een kind zou mogelijk zijn door middel van seksuele programmering, een conclusie bereikt door Dr. Landrum Shetlles en Dr. David Rirvik, auteurs van het boek "Choosing the Sex of One's Child", gebaseerd op de verschillen tussen sperma X (meisje) en sperma Y (jongen).

Volgens studies van deze twee Amerikaanse biologen zou het plannen van seksuele relaties op het juiste moment het mogelijk maken om het geslacht van de baby te kiezen. In feite is deze theorie gebaseerd op de snelheid en de weerstand van sperma X (meisje) en sperma Y (jongen) dat de eicel zal bevruchten. Om dit te doen, moet je je ovulatiedag kennen en de liefde bedrijven volgens je voorkeur, jongen of meisje!

Om het exacte tijdstip van je ovulatie te weten, moet je je baarmoeder "bestuderen", elke dag je lichaamstemperatuur registreren en uitzoeken hoe lang je menstruatiecycli duren.

Hoe kom ik aan een jongen?

Volgens het onderzoek van Dr. Shetlles is het sperma van Y (jongen) kleiner, sneller en minder resistent dan dat van X (meisje). Ze hebben zo min mogelijk "omgevingsomstandigheden" nodig, ze komen als eerste aan en sterven snel.

Dus, als je liever een jongen hebt, moet het sperma op hetzelfde moment als de eicel in de eileider komen, dat wil zeggen op het moment van de ovulatie. In dit geval moet je de liefde bedrijven in de 12 uur voor de ovulatie, maar slechts één keer. Als je weer seks hebt, bescherm jezelf dan met een condoom.

Tijdens de ovulatie zijn de vaginale en cervicale (baarmoederhals)stromen alkalisch, wat een gunstiger voorwaarde is voor de beweging van het sperma, maar vooral voor Y-(jongens-)sperma.

Hoe kom ik aan een meisje?

Sperma X (meisje) zijn groter, sterker en langzamer dan sperma Y (jongen). Ze zijn beter bestand tegen een zuur milieu en tegen relatief ongunstige omstandigheden. Bovendien kunnen ze, omdat ze sterker zijn, een paar dagen wachten op het ei.

Daarom, als je een meisje wilt, raadt Dr. Shetlles je aan om de liefde te bedrijven tussen je menstruatie en de eisprong, tot 2 dagen voor de eisprong. Op deze manier "sterft" het Y (jongen) sperma en wordt de eicel vervolgens geconfronteerd met een hogere concentratie (meisje).

Bovendien zijn vaginale afscheidingen vóór de ovulatie zuurder en heeft sperma X (meisje) een grotere kans om te overleven en de eicel te bevruchten dan sperma Y (jongen).

Hoe weet je wanneer je ovuleert?

- Door de veranderingen in je baarmoederhalsslijm te observeren.

Op dagen dat je niet vruchtbaar bent, scheidt je weinig baarmoederhalsslijm af; bovendien is het wit en heeft het een kleverige textuur. 2 tot 3 dagen voor de ovulatie verandert uw doorstroming. Het is overvloedig, transparant en vormt als draden (het zou kunnen worden vergeleken met eiwit). De meest vruchtbare periode in een vrouw begint op de laatste dag van dit slijm. Dit ei-witte slijm verdwijnt meestal op de dag voor de ovulatie of op de dag van de ovulatie zelf.

- Door je lichaamstemperatuur te meten.

U moet uw vaginale of rectale temperatuur nemen elke ochtend van uw menstruatiecyclus als u wakker wordt. De dag waarop de temperatuur 2 tot 3 decimalen (0,2ºC tot 0,3ºC) hoger is dan de gemiddelde temperatuur tijdens de cyclus is de dag van de ovulatie.