Het hebben van een specifiek dieet voor de zwangerschap of het kiezen van het juiste moment om zwanger te worden kan het geslacht van de ongeboren baby beïnvloeden, althans dat is wat sommige deskundigen zeggen.

Laten we eens kijken naar de tips en trucs van onze grootmoeders en de theorieën van specialisten... Het is belangrijk om erop te wijzen dat de meeste gynaecologen en andere verloskundigen weinig waardering hebben voor deze methoden en zeggen dat we het geslacht van de baby niet kunnen kiezen en dat we moeten vertrouwen op de keuze van Moeder Natuur (die toch niet zo slecht is).

De verklaringen die volgen zijn niet bedoeld om een exacte wetenschap te zijn en weerspiegelen alleen wat sommige deskundigen geloven als een methode om de kans op het hebben van een jongen of een meisje te vergroten.

Methode gebaseerd op de ovulatiecyclus

De Shettles-methode is gebaseerd op de verschillen tussen sperma met het X-chromosoom (voor toekomstige kleine meisjes) en sperma met het Y-chromosoom (voor toekomstige kleine jongens). In principe zou de levensduur van elk van deze zaadcellen niet hetzelfde zijn, wat een impact zou kunnen hebben als de zaadcellen moeten "wachten" op de bevruchting van de eicel of als de bevruchting juist onmiddellijker kan plaatsvinden.

Deze methode baseert zich op het moment van de bevruchting van de toekomstige baby en meer bepaald op het moment van de ovulatiecyclus van de vrouw. Het geeft aan dat geslachtsgemeenschap die iets voor de ovulatie plaatsvindt de neiging heeft om de geboorte van kleine meisjes te begunstigen, terwijl bevruchting van de eicel tijdens of vlak na de ovulatie de neiging heeft om de geboorte van kleine jongens te begunstigen.

Methode op basis van voedsel: Wat moet je eten om een jongen of een meisje te hebben?

De Baretta-methode voor de keuze van het geslacht van de baby is gebaseerd op de invloed van voeding op de stofwisseling van de vrouw. Volgens de Argentijnse biochemicus Adriana Baretta heeft de hoeveelheid van bepaalde mineralen in het dieet van een vrouw invloed op de kans dat ze een jongen of een meisje krijgt.

Het eten van bijvoorbeeld groenten, gedroogd fruit, vezels, vis of fruit zou de komst van een babyjongen stimuleren. Aan de andere kant zou de consumptie van zuivelproducten de komst van kleine meisjes bevorderen.

Laten we niet vergeten dat de beste methode nog steeds is om Moeder Natuur te vertrouwen en dat, jongen of meisje, je toekomstige stukje toch het mooiste is wat je kan overkomen.