Deskundigen zeggen dat kinderen rustiger en zelfverzekerder zijn als ze in het gezelschap van dieren zijn. Maar wanneer is de beste tijd om een huisdier mee naar huis te nemen? Rond de leeftijd van 4 jaar kunnen kinderen beginnen met het opbouwen van een echte relatie met een huisdier. Het dier wordt een onvervangbare metgezel, het kind ziet het als een speelkameraadje en er wordt een echte relatie geboren.

Hygiënetips als er een huisdier thuis is

- Steeds meer gezinnen genieten van de aanwezigheid van huisdieren, en huisdieren worden nu als echte familieleden beschouwd. Deze dieren zijn echter niet altijd even schoon en kunnen op ongeschikte plaatsen plassen, zoals op een bank, tapijt of direct op de vloer.

- Je hebt waarschijnlijk al gezien hoe moeilijk het is om de geur van de urine van je huisdier te elimineren. Houd er rekening mee dat het gebruik van producten zoals bleekmiddel of ammoniak de katten kan aanzetten om te plassen waar het product is aangebracht. Het is zeer belangrijk om de urine zo snel mogelijk te verwijderen om elke vorm van vlek of slechte geur te voorkomen. Om de bacteriën te verwijderen die verantwoordelijk zijn voor de onaangename geuren veroorzaakt door achtergebleven urine, maakt u het gebied eerst schoon met een in water en afwasmiddel gedrenkte dweil of doek en veegt u het vervolgens af met een droge doek om het overtollige vocht te verwijderen.

(U bent misschien geïnteresseerd in: Huisdieren: ziekten)

De voordelen van vriendschap tussen een kind en zijn of haar huisdier

- Huisdieren voldoen aan het verlangen naar zelfstandigheid en bieden ondersteuning aan jongere kinderen. Ze helpen hen ook om een gevoel van verantwoordelijkheid te ontwikkelen.

- Lichamelijk contact, knuffels en knuffels stellen kinderen in staat om hun tactiele ervaring te ontwikkelen, waardoor ze vertrouwen krijgen in zichzelf en in hun relaties met anderen.

- Er zijn ook voordelen in termen van emotionele stabiliteit. Zo is bijvoorbeeld jaloezie tussen broers en zussen veel gemakkelijker te overwinnen als je een huisdier hebt.

(Dit kan u interesseren: dierenkrassen bij kinderen)