Diagnosestelling van astigmatisme

Kinderen met astigmatisme hebben een vertekend beeld van de dingen. Deze aandoening treedt op wanneer het oppervlak van het hoornvlies niet perfect hol is, maar ovaal. Astigmatisme heeft meestal een genetische oorzaak, wat betekent dat het vaak erfelijk is, maar het kan ook voorkomen na een operatie, zoals een hoornvliestransplantatie of een staaroperatie.

Symptomen van astigmatisme

Astigmatisme wordt vaak geassocieerd met bijziendheid of verziendheid, dus ze heeft vaak gemeenschappelijke symptomen van beide aandoeningen. De meest voorkomende verschijnselen zijn hoofdpijn, verstopping van de ogen en een tintelend gevoel in de ogen, en hartpijn.

Behandeling van astigmatisme

Als bijziendheid, verziendheid en astigmatisme niet tijdig worden gedetecteerd en gecorrigeerd, kan het kind aanzienlijke educatieve en emotionele problemen hebben. Problemen die een kind heeft met het focussen op een object worden vaak opgelost door het gebruik van een bril. En voor kleine kinderen zijn er speciale brillen met rubberen monturen en onbreekbare lenzen, zodat het kind zich niet verwondt in geval van een val.