Kinderen

Kinderen groeien zo snel op... Ze ontwikkelen psychomotorische en emotionele vaardigheden in elk stadium van hun groei die ons altijd blijven verbazen! Om u in deze evolutie te begeleiden, vindt u in onze verschillende rubrieken alle informatie die u nodig heeft over zorg, ontwikkeling, voeding, onderwijs en zelfs kinderpsychologie.

De ontwikkeling van de taal, de lievelingsliedjes van het kind, wanneer de luier af te doen, hoe de regels te bepalen, hoe om te gaan met moeilijke situaties, hoe om te gaan met kinderziektes en -ziekten, etc... Wij begeleiden u bij alle stadia en aspecten van de opvoeding van uw kind, een prachtig avontuur, maar soms ook zo ingewikkeld.

En vergeet niet, het kind is een individu op zich: hij is onze reflectie en bouwt zichzelf op naar het voorbeeld, de liefde en de zorg die hij krijgt.

Baby's en mama's bieden u alle informatie en advies die u nodig heeft om ervoor te zorgen dat uw kind gelukkig en gezond opgroeit.

Symptomen van het coronavirus bij kinderen

We kennen nu allemaal de symptomen van het coronavirus: koorts, vermoeidheid, droge hoest en ademhalingsmoeilijkheden. Andere minder vaak voorkomende symptomen zijn een loopneus, spierpijn, hoofdpijn en diarree. Maar hebben kinderen dezelfde symptomen?

Een bloedmonster

Mononucleose, of zoenziekte, is een weinig bekende ziekte die wordt overgedragen via speeksel. Laten we samen uitzoeken wat dit virus is, hoe het begint en hoe het wordt behandeld.

Kinderen op scooters

Dit bord, gemonteerd op twee of drie kleine wielen en voorzien van een stuur, werd voor het eerst in de jaren twintig van de vorige eeuw gemaakt van hout. In de afgelopen jaren is dit speelgoed, dat ook een vervoermiddel is, weer in de schijnwerpers komen te staan, tot grote vreugde van jong en oud.

Kinderen kleuren

Als het slecht of koud is, begint de puzzel... Hoe houd je kinderen op een speelse en educatieve manier bezig? Door ze te laten kleuren natuurlijk! Bébés et Mamans geeft u een lijst van de beste kleurensites om af te drukken, maar niet alleen!

Een gezin in een auto

De volgende vakanties zijn nooit ver weg en de autoritten die hen vergezellen ook niet. Of de reis nu kort of lang is, het lijkt altijd een eeuwigheid te duren voor de kinderen. Spelletjes spelen in de auto is de sleutel tot het reizen met een gerust hart!

Voetbal voor kinderen

Kinderen, ook als ze klein zijn, doen graag aan sport en buitenschoolse activiteiten, zoals voetbal. Maar is voetbal geschikt voor alle leeftijden? Welke andere sporten worden aanbevolen voor kinderen?

Rechten van het kind

In 1989 keurde de Algemene Vergadering van de Verenigde Naties het Verdrag inzake de rechten van het kind goed. Dit verdrag, dat door alle landen van de wereld is goedgekeurd, met twee uitzonderingen, verklaart de rechten die alle kinderen hebben met betrekking tot de toegang tot de gezondheidszorg, het onderwijs, de vrijheid van meningsuiting, enz. Kortom, de rechten die alle kinderen zouden moeten hebben.

hoe weet ik of mijn kind autistisch is...

Mild autisme is een hersenaandoening die begint in de kindertijd en meestal doorgaat gedurende het hele leven. In dit artikel leggen we uit welke symptomen kinderen meestal hebben en geven we u een aantal tests om uit te zoeken of een kind een Autisme Spectrum Stoornis (ASS) heeft.