Kinderarts

Heb je een vraag over je baby? De kinderarts van Baby's en Mama's beantwoordt uw vragen.

Mijn éénjarige en negenjarige spreekt niet...

Hallo Dokter, ik heb een groot probleem met mijn zoon. Hij is een jaar en negen maanden oud en zegt nauwelijks iets. Ik maak me zorgen omdat ik niet weet of het normaal is dat hij zoveel tijd nodig heeft om te praten. Kun je me wat informatie en advies geven om hem te helpen?

Mijn kind eet haar haar op

Hallo Dokter, mijn kind is twee jaar oud en ik heb gemerkt dat hij de afgelopen dagen zijn eigen haar of het haar dat hij vindt heeft gegeten. Wat gebeurt er met hem? Hoe kan ik hem tegenhouden? Dank u. Dank u.

Hoe kan ik mijn kind tegenhouden om aan zijn duim te zuigen?

Ik wil graag weten of er een methode is om te voorkomen dat mijn 4-jarige zoon zijn duim opzuigt omdat zijn tanden erg naar voren staan. De tandarts zegt me dat er nog tijd is om te handelen. Ik heb alles al aan zijn vinger gelegd en als het op dat moment werkt, dan doet hij het weer.

Allergie voor muggenbeten

Hallo Dokter, mijn dochter is 2 en een half jaar oud en elke keer als ze gebeten wordt door een mug ziet het er echt slecht uit, gezwollen en rood alsof ze gestoken is door een bij.

Mijn baby slaat zijn hoofdje op de grond...

Mijn baby is 18 maanden oud en twee weken geleden begon hij met beide handen tegen zijn hoofd te slaan; hij heeft zelfs zijn hoofd tegen de muur of de vloer geslagen. Dit is hoe hij reageert als hij "Nee" tegen iets wordt gezegd of als hij met andere kinderen speelt en niet het speelgoed krijgt dat hij wil.

Mijn baby valt alleen in slaap aan de borst...

Mijn 8 maanden oude baby (een klein meisje) slaapt bij ons in bed en wordt heel vaak wakker. Ze heeft een zeer lichte slaap en is gewend geraakt aan het in slaap vallen aan de borst. Ik weet niet hoe ik haar deze gewoonte kan ontnemen.

Mijn kind is erg verstopt

Mijn baby is twee maanden oud. Ik geef hem alleen borstvoeding, maar hij is al zo'n 15 dagen erg verstopt; zijn ontlasting is bijna als knikkertjes en hij huilt veel, zo veel pijn. Wat kan ik doen?