De dokter vertelde me dat ik vijf weken en drie dagen zwanger was (2mm embryo). Ik ging 4 dagen later terug om hem te zien omdat ik nog meer pijn in mijn buik had, maar ook in mijn rug (ik heb nooit afscheiding gehad). De gynaecoloog deed nog een echo en vertelde me dat de zwangerschap normaal verloopt, dat de zak veel gegroeid is, maar niet het embryo (nog steeds 2mm).

Ik maak me zorgen omdat we deze keer de hartslag niet hebben gehoord. De dokter gaf geen commentaar, hij schreef me alleen maar progesteron 200 (2 per dag) voor. Ik heb over een week weer een afspraak. Het is waar dat ik iets minder pijn heb, maar ik weet niet of ik nog wel naar de eerste hulp moet gaan (ik weet niet wat er in mijn buik omgaat). Wat raadt u aan?

Antwoord van de gynaecoloog

Het hangt allemaal af van hoe je je voelt. Ik denk dat je dokter het juiste heeft gedaan, ook al heeft hij je niets verteld over de foetale hartslag op de tweede echo. Het enige wat wij u kunnen adviseren is om even uit te rusten en progesteron te nemen, terwijl u wacht op de volgende echo om te zien hoe de foetus zich ontwikkelt. Aarzel niet om hierover met uw arts te praten en stel hem/haar alle nodige vragen om u te kalmeren.