Ik ben bezorgd, zelfs ik weet dat het werk me goed zal doen. Ik weet niet hoe ik dit nieuws op een positieve manier kan verwelkomen. Heb je enig advies voor mij?

Dank u wel!

Antwoord van de coach

Weet ten eerste dat je gevoel door veel moeders wordt gedeeld. Het is volkomen normaal om je gescheurd te voelen tussen het verlangen of de behoefte om te werken en de angst of schuldgevoelens van het verlaten van je kind. De beste strategie is om "het nieuws op een positieve manier te verwelkomen". Je bent precies op de goede weg! Het is nutteloos om deze verandering in je dagelijks leven door te nemen, je moet het accepteren, om er positief over te zijn.

Hoe meer u uw nieuwe situatie accepteert en aanneemt, hoe beter u zich zult voelen en hoe beter uw kind in deze nieuwe organisatie zal leven. Daarom is het anticiperen op en voorbereiden van de scheiding de beste manier om u en uw baby te kalmeren.

- Bouw een vertrouwensrelatie op met de persoon of instelling die in uw afwezigheid voor uw baby zal zorgen. Als je kind zich op zijn gemak voelt bij jou, zal hij of zij zich beter voelen over de scheiding.

- Probeer de scheiding niet te abrupt te maken. Een paar uur van aanpassing met u en dan, beetje bij beetje, momenten waarop u hem met rust laat, zorgen voor een soepelere overgang.

- Profiteer van deze kleine momenten om je gedachten af te leiden, om voor de grote sprong voor jezelf te zorgen. Trakteer uzelf, u zult des te meer tevreden zijn als u terugkeert naar uw baby!

- Leg je kind in eenvoudige woorden uit waarom je er niet bent en stel hem of haar gerust dat je hem of haar komt ophalen.

- Je kunt hem natuurlijk ook zijn knuffel laten liggen, maar waarom niet een kleine sjaal met je parfum of zijn favoriete speeltje.

- Wees vooral zelfverzekerd, laat je baby zien dat alles goed komt. Stel jezelf ten slotte gerust, je gevoelens en angsten zullen zeer snel vervagen en je zult genieten van de reünie en elk moment dat je samen doorbrengt zal nog intenser zijn.

Ik hoop dat je deze paar aanwijzingen nuttig vindt.

https://alg-coaching.com/fr/