Baby's

De baby is hier! Het is natuurlijk het 7e wereldwonder en u wilt hem het beste bieden : gezondheid, borstvoeding en voeding, slaap, verzorging en welzijn, ontwikkeling... In onze verschillende rubrieken vindt u alle informatie die u nodig heeft om uw baby gelukkig en gezond op te laten groeien.

In het bijzonder bieden wij u een medische gids aan die de meest voorkomende kinderziektes en -ziekten uitlegt en hoe er mee om te gaan, evenals een kalender met de ontwikkelingsfasen van de baby, zodat u zijn groei en, in het bijzonder, zijn psychomotorische ontwikkeling kunt volgen. Wij bieden u ook een winkelgids aan waarin u de mening van andere moeders over verschillende producten kunt vinden.

Als u goed geïnformeerd bent over wat uw baby in elk stadium van zijn groei nodig heeft, kunt u vol vertrouwen en veilig handelen om de beste mama te zijn die hij kan zijn!

Het kiezen van een babyfopspeen

De speen heeft een speciaal plekje in het hart van veel kinderen omdat het hen in staat stelt de spanning die ze opbouwen te ontladen, hen gezelschap te houden en hen een zekere mate van zelfstandigheid te geven. Maar hoe kies je de juiste?

Kinderen en kwallensteken

Elke zomer komen de vakantiegangers genieten van de zon aan zee en vrezen vaak het uiterlijk van kwallen, de dieren die voor verbranding en jeuk zorgen. De frequentie van de steken neemt toe naarmate er kwallen op het strand verschijnen. Maar wat zijn de reflexen om te nemen in het geval van een steek?

Welke wiegbarrière moet je kiezen?

Dat is het! De baby verlaat zijn wieg. Als hij zijn plaats inneemt in zijn grote bed, zal zijn veiligheid het eerste zijn waar je aan denkt. Om te voorkomen dat u zich de hele nacht zorgen maakt, kiest u voor de meest praktische en toegankelijke oplossing: het veiligheidshek voor ledikanten.

Een baby die op de borst van zijn moeder zuigt...

Veel baby's hebben de eerste 12 maanden last van een zogenaamde borstvoedingscrisis. Tijdens groeipieken kunnen pasgeborenen tot 12 keer per dag borstvoeding moeten geven. We leggen in detail uit wat een borstvoedingscrisis is!

De fles van de baby goed voorbereiden

De voorbereiding van de babyfles is belangrijk omdat het een goede voeding voor de baby garandeert, zo niet borstvoeding. Met populaire overtuigingen wordt het onderscheiden van goede van slechte informatie van het grootste belang. Ontdek voor de harmonieuze ontwikkeling van uw peuter de juiste manieren om een flesje te bereiden en de voorzorgsmaatregelen die u moet nemen.

Een baby die naar muziek luistert

Sinds het begin der tijden zijn muziek, geluiden en ritmes aanwezig in het leven van de mens. In ieder van ons kan muziek onze emoties op z'n kop zetten lang voordat we geboren worden! Daarom mag de kracht van muzieknoten niet worden onderschat!

Typische dag voor een 2 maanden oude baby

De baby komt binnenkort aan en je wilt al weten hoe haar dagen in de eerste maanden zullen zijn. Het dutten neemt nog steeds een grote plaats in op de typische dag van een 2 maanden oude baby. Ook al volgen de dagen elkaar op zonder dat het er altijd hetzelfde uitziet, je kunt nu al een glimp opvangen van een typische dag. Het begint allemaal en alles draait om het voeden van de baby.

Baby helpen om alleen te zitten

Zitten is een van de basisposities die we allemaal gebruiken in ons dagelijks leven. Maar op welke leeftijd leren we deze houding te verwerven en hoe leren we de baby alleen te zitten?